EPTE

Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse (EPTE) is een innovatieve behandelvorm voor chronische peesklachten. Een behandeling met EPTE bestaat uit enkele behandelsessies waarbij een acupunctuur- of dry needle-naald onder geleide van echobeeld wordt uitgevoerd ingebracht. Via het EPTE-apparaat en de naald, wordt er met een lage intensiteit elektrische stroom toegediend. Dit brengt een aantal chemische en fysiologische reacties in de cellen op gang. Op deze manier kunnen ‘zieke’ of aangedane cellen weer reorganiseren om het weefsel van de pees te laten herstellen. Deze behandeling per sessie duurt kort en geeft binnen 6 weken goede resultaten. Hierbij moet wel gezegd worden dat EPTE onderdeel is van de totaalbehandeling, de behandeling zal ook bestaan uit peesversterkende oefeningen.

Chronische peesklachten zijn veel voorkomende blessures. Hierbij is de pees al enige tijd (>3 maanden) ontstoken of aangedaan, wat kan resulteren in pijnklachten die u hevig kunnen belemmeren in uw dagelijkse (sport)activiteiten. Ook hebben deze klachten vaak een hardnekkig karakter, omdat men al verschillende behandelvormen heeft geprobeerd en vaak niets helpt. EPTE kan hiertoe een oplossing bieden. In 70% van de gevallen treed er vermindering van pijn op en wordt de belastbaarheid van de pees hoger, zodat men haar dagelijkse activiteiten weer kan hervatten.

Voordelen van EPTE zijn:

  • tijdens echografie wordt de kwaliteit van de pees beoordeeld
  • zeer effectief bij langdurige achillespeesklachten
  • niet pijnlijk, hooguit enig ongemak
  • te gebruiken in combinatie met andere interventies
  • behandeling is kort en heeft snel resultaat
  • alleen de aangedane plekken worden aangepakt
  • veilig en voorzien van keurmerk

EPTE is toe te passen op de volgende peesaandoeningen: epicondylitis lateralis (tennisarm), achillespees, jumpers knee (kniepees onder de knieschijf), fascitis plantaris (hielspoor) en bij schouderpijn (supraspinatuspees).

Last van peesklachten? Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor EPTE? Neem dan contact op om een afspraak te maken. Wij helpen u graag!