Hartrevalidatie

Voelt u zich nog niet fit na een bypass (CABG), dotteren (PTCA) of een hartklepoperatie? Kunt u of durft u een aantal activiteiten nog niet op te pakken?Fysionova biedt revalidatie aan in de “eerste lijn”. Dit bestaat uit oefeningen en fysiotherapie voor patiënten met de diagnose (acuut) myocardinfarct en voor patiënten die een Coronary Artery Bypass Grafting (CABG), een Percutane Transluminale Coronaire Angioplastiek (PTCA) of een hartklepoperatie hebben ondergaan.

De cardioloog en/of de polikliniek Hartrevalidatie waar u onder behandeling bent geweest, kan u naar de praktijk doorverwijzen. Dit komt voor als er door uw hartziekte nog verschil bestaat tussen uw huidige en uw optimale functioneren.

Uw persoonlijke mogelijkheden en beperkingen bepalen het doel van de revalidatie. De overdracht vanuit het ziekenhuis is daarom zeer belangrijk. U krijgt een individueel programma op maat. Tijdens de training worden uw bloeddruk, hartslag en zuurstofpercentage in het bloed gemeten. Dit programma kan individueel of in groepsverband plaatsvinden.  U heeft een individuele afspraak met één van onze behandelaars. De revalidatie duurt zonder complicaties drie maanden, twee keer per week. Normaal gesproken kunt u hierna zelfstandig de fysieke activiteiten voort zetten.