Knie revalidatie

Knie-revalidatie bij Fysionova is een behandelvorm waarin uw klachten van het kniegewricht centraal staan en er individueel of in groepsverband getraind wordt om deze klachten op te lossen.

Bij zowel acute- als overbelatsingsletsels of na een operatie aan de knie, kan knie-revalidatie het beste middel tot herstel zijn. U kunt hierbij denken aan letsels die ontstaan zijn door sporten of na bijvoorbeeld een knieprothese, een kruisbandoperatie of andere operaties aan de knie zoals meniscus- en of bandletseloperaties. Ook problemen m.b.t. slijtage (artrose) van de knie of andere kraakbeenproblematiek behoren tot de behandelmogelijkheden van Fysionova.

Met het opstellen van het trainingsschema is er rekening gehouden met uw specifieke belastbaarheid en hulpvraag. Dit schema is gericht om de belastbaarheid van uw knie te verbeteren, waardoor de knie zal voldoen aan de eisen van uw dagelijks functioneren, en sport/ ontspanning situaties. Hierdoor kunt u uw beperkingen in het dagelijks leven en/of sport, zo spoedig mogelijk weer hervatten.

Fysionova beschikt over fysiotherapeuten met ruime ervaring welke gespecialiseerd zijn in revalidatie van diverse knieletsels. Mede door deze expertise en de uitgebreide oefenruimte met apparatuur waarover Fysionova beschikt, dragen wij bij aan een optimale revalidatie van uw knie.